Vene suurim pank parandab mainet kassidega

Juhan Lang 02. september 2014, 13:07

Venemaa suurim pank Sberbank pakub reklaamikampaanias eluasemelaenu võtnud klientidele kassi transporti koduukseni, vahendab CNN.

Venemaal nimelt tõotavat see head õnne, kui kass siseneb uude elamusse enne omanikke. Ehkki mõned kliendid on uudistekanali teatel juba kampaaniast vedugi võtnud, jääb loomaarmastajate õnn üürikeseks, sest kassid laenatakse vaid paariks tunniks ning viiakse seejärel tagasi.

Kliendid saavad valida 10 erineva kassi vahel, kuid nad peavad broneerimisega kiirustama, sest pank on limiteerinud kassikampaania ainult 30 hüpoteeklaenule. Hiirekuningate nimedevalikust on esindatud näiteks Caesar ja Caramel.

CNNi hinnangul võib kuu tagasi Euroopa Liidu sanktsioonide nimistusse kantud panga reklaamikampaania olla ajendatud soovist parandada oma kuvandit.

Enam kui poolt Vene rahvastikust teenindava Sberbanki jaoks on keelatud Euroopas keskmine ja pikaajaline finantseerimine. Aasta algusest on suurpanga aktsiad kukkunud 28%.

Ehkki kampaania on löönud kohalikus sotsiaalmeedias kõvasti laineid, pole tagasiside olnud ainult positiivne. Näiteks ironiseeris Twitteri kasutaja Tsimchik, et kui pank langetaks oma intressimäärasid, oleks inimestele piisavalt raha, et kasvõi kassifarmi pidada.

„Ma võtaksin endale teise hüpoteegi kui pank annaks mulle pärdiku,“ naljatles samal teemal Facebooki kasutaja Islandilt.

Venemaa eluasemelaenude turg on riigi keskpanga teatel alates 2009. aastast iga-aastaselt laienenud enam kui 30%. Tänavu esimese seitsme kuu jooksul on eluasemelaenude maht kasvanud rublades mullu sama ajaga võrreldes 41%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2014, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing