Nafta hind langeb ja dollar tugevneb

Mait Kraun 05. september 2014, 20:26

Tugevnev dollar ja oodatust väiksem naftavarude vähenemine USAs panid nafta hinna langema. Täna on barreli hind vähenenud 1,3 protsendi võrra.

Toornafta (Brent) maksab praegu 100,55 dollarit barreli kohta. Sellel nädalal on hind langenud kokku 2,6 protsendi võrra. Käesoleval aastal on barreli hind langenud aga 5 protsendi võrra, vahendab Fox Business.

Euro on langenud dollari suhtes 14 kuu madalaimale tasemele. Täna euroala intressimäärasid arutanud Euroopa Keskpanga nõukogu tegi otsuse kärpida enim jälgitud baasintressi määra 10 baaspunkti võrra rekordmadalale 0,05%-le. Otsus tuli üllatusena ning tugevnev dollar teeb teisi valuutasid hoidvate investorite jaoks toornafta suhteliselt kallimaks.

„EKP samm annab dollarile palju jõudu juurde,“ ütles Oil Outlooks Opinions analüütik Carl Larry. Samuti survestab see toornafta hinda madalamale.

Valitsuse andmetel langesid ka USA naftavarud eelmisel nädalal oodatust vähem – vaid 905 000 barreli võrra. Analüütikud ootasid 1,1 miljonilist langust. See on toornafta hinnalangusele hoogu juurde andnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. September 2014, 12:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing