Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tööstused tutvustavad lastele toiduvalmistamise köögipoolt

1321-aripaev 15. september 2014, 12:08

Eesti toidutööstuse esindajad räägivad septembrikuu jooksul 26 Eesti koolis, kuidas valmivad vorst, juust, leib ja teised toiduained, teatas toiduainetööstuse liit.

Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on noorte teadlikkus Eesti toidust ja toidutootmisest suhteliselt madal. Kui kunagi olid ekskursioonid toidutööstustesse koolilaste seas väga populaarsed, siis nüüd on hügieeninõudmised nii kõrgele viidud, et külastajaid pole enam võimalik tootmise kõige põnevamate lõikude juurde lasta.

„Põhimõtteliselt selgitame lastele, kuidas saavad moos kommi sisse ja augud juustu sisse,“ ütles Potisepp. „Räägime toidutootmise köögipoolest alates sellest, kust tuleb tooraine, lõpetades pakendamisega.“

Külalistunde viivad koolides läbi Balbiino, Leiburi, Maag Piimatööstuse, Põltsamaa Felixi, Saarioineni, Saku Õlletehase, A le Coqi, Valio jt ettevõtete esindajad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2014, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing