Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Puhkepäev. 8 põhjust sügisest rõõmu tunda
Mulle tundub, et maailma kõige populaarsem vestlusteema on ilm – see tuleb sageli jutuks olukordades, kui kohmetusest ei osata midagi muud targemat öelda, samuti on see teemaks siis, kui on liiga kuum, külm, märg või tuuline.
Ma siis räägin ka veel natukene ilmast. Sellest, et õigupoolest on sügis koos oma vihmade, tormide ja kargusega ka tore aeg ning suve ametliku lõppemise pärast ei peaks üldse leinaseisakut pidama.
Sügise üheks suureks vaatamisväärsuseks ei ole mitte maalid mõnes muuseumis, vaid värvid puudel, põõsastel ja taevas – neid tasub vaatama minna. Teise põhjuse loodusesse minekuks pakuvad kindlasti ka erinevad metsaannid, mida mõnus pärast purki pista ja talvel nautida.
Kolmandaks on sügise kuulutajaks neljandat aastat toimuv Tallinna restoranide nädal (tänavu 1.–7.11) ja 18. aastat toimuv PÖFF (14.–30.11). Neljandaks leiab sügisel arvukalt põhjuseid, et pere ja sõbrad kokku kutsuda ja tähistada – peagi on tulemas isadepäev, mardipäev ja kadripäev, kes soovib, leiab kindlasti põhjuse, et tähistada ka 26. novembril kodanikupäeva. Ka on peagi taas algamas meeste tervisele tähelepanu pöörav vuntsikasvatamise aktsioon Movember (movember.com).
Viiendaks on sügis suurepärane aeg erinevateks maitsenaudinguteks – kellele India vürtsid, kellele Jaapani sushi, kellele Eesti kama või puuviljasalat. Et praegu on tõeline sügisviljade tipphooaeg, siis head-paremat leiab nii turult kui söögikohtadest.
Kuuendaks on sügis mõnus aeg, et kaminasse taas mõned halud visata, selle ees head raamatut või kallite inimeste seltskonda nautida. Kuuendaks on sügis põnev aega ka moehuvilistele. Mitte et peaks poodi kohe uute rõivaste järele tormama. Põnevust saab luua ka enda riidekapis olevate riiete kombineerimisega.
Seitsmendaks sobib sügisesse suurepäraselt tassitäis kuuma šokolaadi, hõõgveini või vürtsikat chai’d. Kaheksandaks on sügise hea aeg, et õppida juurde midagi uut. Kes ei ole varem Halloweeni kõrvitsaid teinud, võib seda õppida, kellele pakub huvi kokandus, fotograafia, ehtekunst, saab selle kohta tarkusi omandada – koolitusi, kuhu minna, on sadu. Toredat sügist!