Vene ajakirjanikud pagesid Lätti

13. oktoober 2014, 11:21
Venemaa ajakirjanikud asutasid Lätis alternatiivse portaali Meduza
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141013/NEWS/141019926/AR/0/Lenta.ru-endine-toimetus-kolis-Lätti

Grupp Venemaa ajakirjanikke, keda juhib uudisteportaali Lenta.ru endine juht Galina Timtšenko, otsustasid põgeneda karmi tsensuuri eest kodumaal ning alustasid tööd Lätis, asutades Riias uue portaali Meduza, vahendas LTV saade de facto.

Meduza eesmärk on edastada Vene auditooriumile uudiseid Venemaast, kuid seda Läti territooriumilt. Toimetus asub Riias ning ajakirjanikud töötavad nii Venemaal kui ka Lätis. Portaal sai juba Lätist ametliku tegevusloa.

Timtšenko tunnistas, et seoses nende tegevusega võivad Lätit ähvardada uued sanktsioonid Venemaalt. „Me oleme sellele mõelnud. Otsustasime, et kui Meduzaga seoses tekivad Lätis probleemid, kolime Berliini. Teiselt poolt on võimalik, et oleme niivõrd väheoluline projekt, et Venemaa võimud ei pööra sellele tähelepanu,“ sõnas Timtšenko.

Timtšenko selgitas, et tema vallandamist Lenda.ru peatoimetaja kohalt võib tõlgendada kui võimude reaktsioone Ukraina uudiste kajastamisel. „See leidis aset Ukraina sündmuste alguses. Inimesed Kremlis teadsid, et Maidani ja Krimmiga asi ei lõpe ning ennustasid edasisi arengud. Seepärast nad mõistsid, et meediakanal, millel on iga päev 2 miljonit lugejat, on liiga tugev, et kajastada Ukraina kriisi nii, nagu seda tegime meie,“ rääkis Timtšenko.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. October 2014, 11:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing