Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ettevõtja naasis Soomest Eestisse

03. november 2014, 15:30
Näomask ilusalongis
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141103/NEWS/141109948/AR/0/Näomask-ilusalongis.jpg

ML Ilusalongi omanik Merle Laamanen, kes elas kaheksa aastat Soomes ja on veel tänavugi enam kui 150 000 eurot aastas palgatulu teenivate eestlase seas, müüs ilusalongi ja kolis Eestisse tagasi.

„Olen väga õnnelik, et tagasi tulin. Siin on hinnad muidugi teised, aga ma olen kodus,“ rääkis Laamanen.

Eestis ML ilusalongi omav ja kaheksa aastat Soomes Põhja-Karjalas elanud eestlanna palgatulu oli eelmisel aastal Soome maksuameti andmeil 150 418 eurot. Laamanen rääkis, et müüs oma Soome ilusalongi ära juba kaks aastat tagasi, ent käib aeg-ajalt ikkagi üle lahe.

Ta meenutas, et alguses oli teda kui eestlast vaadatud pigem skeptiliselt - kas ta ikka oskab seda tööd, ent mõne aja pärast oli ta suutnud end tõestada. „Ikka vaadati, et kes ma olen ja kas ma üldse seda tööd oskan teha. Mul oli lõpetatud meditsiinikool ja rahvusvaheline kosmeetikakool ning 12 aastat kogemust,“ meenutas ta.

Laamanen märkis, et kui soomlannad lõpetasid kella viiest-kuuest tööpäeva, siis tema tegi tööd kella üheksani. Ta oli aja osas paindlik ning see tasus ära, sest hilistel tundidel olid klientideks teised ettevõtjad, kes tööajal ilusalongi tulla ei saanud.

Laamanen sõnul on hoolimata sellest, et Eestis saab ta oma töö eest vähem tasu küsida, kodus ikka kõige parem. „See Soome kogemus oli super, aga tahtsin koju. Mingi osa tahab ikka lähedasi ja sõpru tagasi,“ rääkis Laamanen. 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2014, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing