Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Naised, võtke ülejäänud aasta vabaks!

07. november 2014, 11:45
Naised puhkevad
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141107/NEWS/141109754/AR/0/Suplejad.jpg

Taani ametiühingute liit korraldab viiendat aastat protesti naiste ja meeste suure palgalõhe pärast ning soovitab naljaga pooleks Taani naistel ülejäänud aasta vabaks võtta.

„See tasandaks sugudevahelise palgalõhe sekundi murdosa jooksul,“ ütles Bloombergile Taani ametiühingute liidu kampaania juht Lise Johansen. „Minge ülejäänud aastaks mõnele troopilisele saarele.“ Naiste ja meeste palgavahe suurus Taanis on 17%. „Kõik muidugi teavad, et see on nali,“ kuid see on viis, kuidas probleemile tähelepanu tõmmata, ütles Johansen.

Skandinaavia riigid on maailmas ühed edukaimad naiste ja meeste vahelise ebavõrdsuse tasandamisel, näitas Maailma Majandusfoorumi värske raport. Naiste ja meeste palgaerinevustelt oli Taani aga 142 riigi võrdluses 38. kohal. Naiste keskmine tunnipalk on Taanis pea viiendiku võrra väiksem kui meestel, ehkki kõrgema haridustasemega naisi on rohkem.

Tuleva aasta jaanuarist peavad Taanis kõik vähemalt 10 töötajaga firmad alustama naiste ja meeste palku võrdlevaid auditeid. „Me loodame, et suurem läbipaistvus aitab seda lõhet tasandada,“ ütles Johansen. 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2014, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing