Ligi sai riigikaitsekomisjoni esimeheks

13. november 2014, 13:01
Jürgen Ligi
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141113/NEWS/141119822/AR/0/Jürgen-Ligi.jpg

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimeheks valiti endine rahandusminister Jürgen Ligi.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni tänasel istungil toimusid komisjoni esimehe ja aseesimehe valimised seoses riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma tagasiastumisega komisjoni esimehe ametikohalt.

„Värskendan hea meelega oma sidemeid riigikaitsega ja lihtliikmest suurem vastutus on väga motiveeriv. Erinevalt kaitseministriks oleku aegadest ei pea ma enam võitlema koostöö eest eri institutsioonide vahel, riigikaitse areneb põhiküsimustes üsna konsensuslikult. Suurim töö enne valimisi on kaua valminud riigikaitse seaduse menetlemine riigikogus,“ lausus Jürgen Ligi pressiteates.

Eelmisel nädalal keskkonnaministri kandidaadiks nimetatud Mati Raidma teatas teisipäeval riigikaitsekomisjoni esimehe kohalt lahkumisest. Seaduse kohaselt valitakse parlamendikomisjoni esimees ja aseesimees üheaegselt salajasel hääletusel. Aseesimehena jätkab Aivar Riisalu.

Jürgen Ligi on Reformierakonna aseesimees. Ta on kuulunud Riigikogu VIII, IX, X ja XI koosseisu. 2005. aastast 2007. aastani oli Jürgen Ligi Eesti kaitseminister ning aastatel 2009-2014 rahandusminister.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2014, 13:01
Otsi:

Ava täpsem otsing