Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Andmekaitse inspektsioon pöördus Euroopa kolleegide poole

26. november 2014, 18:06
Viljar Peep.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141126/NEWS/141129747/AR/0/AR-141129747.jpg

Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Viljar Peep saatis ühisküsimuse teistele Euroopa andmekaitseasutustele, kuna Äripäeva avastatud andmebaas ülemaailmsete mobiilinumbritega on rahvusvahelise sisuga.

„Ehk on keegi kolleegidest juba jõudnud uurida, kust sinna numbreid on kogutud,“ sõnas Peep. Ta lisas, et kuna andmebaasist saab vastuseid üksnes konkreetset numbrit sisestades, siis on raske hinnata, kui suur on selle tegelik sisu ja kuidas see võib olla kokku kogutud.

Justiitsminister Andres Anvelt, kelle number samuti whocall.info lehel ripub, ütles, et tema enda number on avalik olnud mitmetes kohtades, kuid kindlasti on tegemist privaatsuse rikkumisega, kui lihtne inimene ei ole oma mobiilinumbrit kusagil jaganud ning on selle operaatori juures salastanud, ent see on ikkagi sattunud sellisele leheküljele.

„Ma ei usu, et keegi hakkab panema kokku sellist superandmebaasi nii, et ta googeldab ja otsib andmeid – see oleks liiga kallis. Järelikult need numbrid on kätte saadud üldistest andmebaasidest,“ sõnas Anvelt. Ta lisas, et see, kuidas andmed saavad selliselt koonduda kuhugi, on küsimus andmekaitse inspektsioonile.

 

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2014, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing