Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Kolhethi - Pärnu parima teenindusega söögikoht!

    Gruusia roogasid pakkuv Pärnu söögikoht Kolhethi on teeninduse poolest peajagu üle kõigist suvepealinna söögikohtadest – teenindaja oli kiire, asjalik ja abivalmis.Foto: Meeli Küttim

    Vaatamata sellele, et Gruusia ehk Georgia pole just esimese järgu kulinaariamaa, on ta Eestis esindatud päris mitme restoraniga. Üks neist koduse miljöö ja eriliselt hea teenindusega Kolhethi Pärnus.

    Kolhethi

    23 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 7 p Teenindus: 10 p Interjöör: 6 p 

    Aadress: Kuninga 36, PärnuTelefon: 5629 6555Avatud: E–P 12–22Põhiroogade hinnavahemik: 9-13,5 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest 

    Kolhethi menüü lükkab ümber müüdi, et grusiinid söövad vaid lambašašlõkki. Lammas muidugi on menüüs olemas, kuid mitte ainult šašlõki kujul, vaid ka supiks ja hautiseks tehtult ning hinkalite täidisena – looma “ninast sabani” ärasöömine on uus ja trendikas ainult Lääne-Euroopa, mitte Kaukaasia (ega ka mitte eestlaste) jaoks.
    Lihtsad naudingud
    Küpsetatud lambaliha praekartulite ja köögiviljadega oli nii traditsiooniline, kui üks lihtsa söögikoha liha-kartul iganes saab olla: tohutu kogus kartuleid, sibularõngad, külm tomatine vürtsikaste ja liha, mis pärines tõeliselt lambalt, mitte tallekeselt. Lihal oli maitset ja struktuuri, see oli parajalt pehme ja väga maitsev. Kellel lambaliha ülimaks hinnanguks on “lambamaitset polnud üldse tunda”, sellel Kolhethisse asja ei ole, kes aga lammast tõeliselt armastab, ei lase ennast ehk ka meeletust kartuliportsjonist heidutada.
    Gruusia on üks maailma vanimaid veinimaasid, seda teatakse siinkandis hästi, aga kuidas nende veinid maitsevad ja kuidas neid toiduga kokku sobitada, seda enamasti mitte. Tänuväärse ettevõtmisena teeb Kolhethi menüü selle kliendi eest ära: pearoogade juures oli kirjas, milline vein selle juurde kõige paremini passib.
    Kaks asja, ilma milleta Gruusia kööki ette ei kujuta, on Kreeka pähklid ja suluguni juust. Kolhethi tipproaks oli minu jaoks Adžaaria hatšapuri – soe suluguni juustuga tehtud pirukas, mille täidisele oli lisatud poolvedel muna. Lihtne roog, aga kui mõnus oli suure lapiku küpsetise otsast tükke rebida, neid munasse kasta ja Gruusia veini kõrvale ampsata. Üks minu pähkliseid lemmikuid Gruusia köögis on badrižani ehk Kreeka pähkli püreega baklažaaniviilud. Kolhethi versioonis olid need üpriski iseloomukad, tugevalt küüslaugused.
    Tipptasemel teenindus
    Magusamenüü üllatas kahe väga erilise roaga. Senised Gruusia köögi magusad kogemused polnud bahlavast-baklavast eriti kaugemale ulatunud, Kolhethi pakkus sellele lisaks aga veel ka magusat mee, rosinate ja Kreeka pähklitega plovi ja joanat, kontsentreeritud viinamarjamahlast tehtud kisselli jäätisega. Omapärased road olid mõlemad – soe kissell jäätisega on keskmisele eesti maitsele ehk vastuvõetavam kui magus plov.
    Paremad kui Kolhethi mõnusad Gruusia veinid, paremad kui nende Kreeka pähklised road oli aga sealne teenindus. Pärast ligi kümmekonna Pärnu söögikoha külastust julgen väita, et Kolhethis töötab linna parim ettekandja, tänu kellele oli väike kodune Kolhethi peajagu üle kõigist Pärnu nooblitest restoranidest. Nime ei ütle, muidu jääb Kolhethi temast kohe ilma.
    Nagu mõni on andekas laulmise, teine maalimise alal, nii oli see neiu andekas teeninduse alal: oskas kohal olla siis, kui vaja, eemalduda, kui teda enam vaja polnud, soovitas, pakkus, aitas valida. Tänu temale kujunes väikesest lõunasöögist meeldejääv sündmus.
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Kui riigikaitsemaks, siis nüüd, aga kärped enne
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones ja S&P 500 hoiavad tõusutrendi, kuid tarbijaid hirmutab inflatsioon
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Rektor: tehisintellektile saab anda osa juhtimisülesandeid
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Juhtimisekspert: enne muudatuste tegemist peab jalgealune stabiilne olema
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Eksport kahanes märtsis kuuendiku jagu
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Postimees sai loa müüa suure osa reklaamifirmast
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.