Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Trühvel tööstusmaastikul

    Telliskivi loomelinnak on saanud juurde veel ühe söögikoha – Trühvel võlub oma põnevate maitsete, veini- ja kohvivalikuga. Foto: Raul Mee

    Telliskivi restoranilinnaku söögikohtade tihedus ruutmeetri kohta hakkab lähenema Euroopa tippudele. Nüüd on seal ka Trühvel, kergete vahemereliste mõjutustega kohvik-restoran.

    Trühvel 

    26 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 10 p Teenindus: 7 p Interjöör: 9 p

    Aadress: Telliskivi 60 N, TallinnTelefon: 650 1020Avatud: E–L 12–23, P 12–21Põhiroogade hinnavahemik: 13-16 eurot

    Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest 

    Seniste söögikohtadega võrreldes on Trühvli sisekujundus teinud hüppe ülespoole. Jah, tööstuslik algupära on aimata, kuid seda on kõvasti tuunitud, nii et üldmulje on moodne, sõbralik, soe, peaaegu võiks isegi öelda, et elegantne.
    Menüüst otseselt üllatajaid ei leidnud, heal professionaalsel tasemel huvitavaid kombinatsioone aga küllaga. Või õieti – üllatajaid menüüs küll oli, aga mitte köögis. Põhjuseks öeldi olevat menüüvahetus. Olgu põhjus mis iganes, kuid kaht menüü kõige ahvatlevamat rooga, 62,8 kraadi juures küpsetatud pardimuna koos spargli ja hernekreemiga ning praetud väikesuulesta süüa ei saanud.
    Tipptasemel kalaroog
    Eelroaks valisin tomati-mozzarella salati ja pearoaks küpsetatud tursa. Jäin valikuga väga rahule. Tomatid olid küpsed ja maitsvad, suviselt magusad ja tugevad, pühvli-mozzarella pehme ja värske.
    Tursk, va kapriisne kala, kes tõeliselt hästi maitseb (ja eriti lõhnab) ainult siis, kui on päris värske, oli suurepärane. Viimasel ajal olen paaris restoranis saanud sellist poolvärsket-poolvana tursakala, mida otseselt roiskumises süüdistada pole veel alust, aga mõnu ka ei paku, seepärast pakkus seekordne tursaleid erilist rõõmu.
    Suhkruherned olid toredalt krõmpsud, aga menüüs “varajaste” porganditena kirjas olnud köögivili on küll ajast maas või ees, mine võta kinni. Mitte maitselt, see oli suurepärane, aga oktoober pole porgandite jaoks kindlasti mitte varajane, vaid pigem ikka hiline aeg. Tegemist oli mitte-täiskasvanud, väikeste ja kõhnade viljadega, nii et mingit alust “varajasusele” ju on, aga ehk sobiks “noored” paremini?
    Peedirisoto oli aga just see, mida menüü lubas, kreemine ja juustune, lisaks peetidele täienduseks peediidandid.
    Kohvigurmaanlus restoranis
    Trühvel määratleb end korraga nii kohviku kui restoranina ja tundub, et tuleb sellega paremini toime kui nii mõnigi varasem hübriid. Menüü poolest restoran, kuid letikookide, kohvivaliku ja eriti kohvilõhna poolest kohvik mis kohvik. Kohvilõhn pole aga pärit mitte ainult kohvivalmistamise aparaadist või kohvitassist, vaid ka kohviröstimisnurgakesest, kus samal hommikul oli ube röstitud. Värskelt röstitud ube saab ka koju kaasa osta.
    Kohvigurmaanlus on viimaste aastatel pead tõstnud mitmel pool maailmas. Naabrite juures Helsingis tekib väikesi röstimiskodasid nagu seeni pärast vihma, oligi viimane aeg, et trend ka siia jõuaks. Trühvli valik pole küll suur, kohapeal saab kolme, koju kaasa kahte kohvi, kuid asi seegi. Barista ehk väljaõppinud kohvimeister teeb kohvi küll paremates baarides, aga mitte nii väga – kui üldse – restoranides. Trühvlis on ta olemas ja valmis mitte ainult kohvi tegemiseks, vaid ka kohvijutuks.
    Trühvlil on veel üks gurmaanlik eripära – nende klaasiveinid on viimse sendini hinda väärt. Mulle tundmatu Chardonnay, mida usaldasin tellida ainult seepärast, et ettekandja soovitas, polnud mitte ainult hea, vaid väga hea ja sobitus tursapraega suurepäraselt.
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Hein: sotsid valetavad alati, aga jõudu neile Tallinnas! Vene- ja Savisaare-aegsetel lahendustel olgu lõpp
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Bolti lobi ei läinud Euroopas läbi, uus direktiiv sai rohelise tule
Euroopa Parlament andis lõpliku heakskiidu uutele reeglitele, mis parandavad platvormide heaks töötavate inimeste töötingimusi.
Euroopa Parlament andis lõpliku heakskiidu uutele reeglitele, mis parandavad platvormide heaks töötavate inimeste töötingimusi.