Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kadõrov plaanib Tšetšeeniasse islami panka

29. jaanuar 2016, 11:52
Ramzan Kadõrov kohtumisel Putiniga.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160129/NEWS/160129603/AR/0/kadõrov.jpg

Tšetšeenia isevalitseja Ramzan Kadõrov teatas eile oma sotsiaalmeediakanali VKontakte kontol, et plaanib rajada oma riiki islami panga.

Eile kohtus Kadõrov Araabia Ühendemiraatidest pärit ehitusfirma Mazkorp juhtidega ning arutas nendega islami panga avamise teemat Groznõisse. „Tšetšeeniale on panga avamine ülitähtis. Vabariigis ehitatakse suuri objekte emiraatide kapitali toel. Ainus takistus ongi islami pankade puudumine,“ kirjutas Kadõrov.

Mazkorp plaanib Tšetšeeniasse investeerida ja seal mitut suurt objekti ehitada.

Islami pank tähendab pangandust, mida toimetatakse islami reeglite järgi. Näiteks on keelatud laenuintressid, spekulatsioon, seos hasartmängudega. Keelatud on ka koostöö islamis tabu all sektoritega nagu näiteks alkoholi- ja tubakatootmine. Kuna krediidi andmine on islami pankades keelatud, siis ostab klient soovitud krediidi ulatuses kauba, aga pärast maksab seda lisatasu ja järelmaksuga tagasi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2016, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing