Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Veebruar raputas hindu

07. märts 2016, 11:29
Veebruaris tõusid kütusehinnad mõnevõrra vähem kui oli aktsiisitõus.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160307/NEWS/160309791/AR/0/kütusehind.jpg

Veebruaris tõusnud kütuse ja alkoholi aktsiisimäärade mõjul oli kuuline hinnatõus viimaste aastate kiireim, kuid aastases võrdluses on hinnad jätkuvalt languses, märkis rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas.

Veebruari hinnatõusu tasakaalustas osaliselt elektri odavnemine, mida jaanuaris kergitas külmast ilmast tingitud börsihinna tõus. „Kaupmeeste kogutud varude tõttu jõuab alkoholi aktsiisitõus jaehindadesse järk-järgult,“ kommenteeris Pungas statistikaameti täna avaldatud tarbijahinnaindeksi mõjutusi. „Samuti tõusid kütusehinnad aktsiisitõusust mõnevõrra väiksemas ulatuses. Veebruari lõpust alates on nafta hind tootmismahtude kasvu piiramise ootuses tõusule pöördunud, mis mõningase viitajaga jõuab ka siinsetesse hindadesse.“

Teenuste hinnatõus kiirenes, kuid Pungase sõnul oli see möödunud kuul suures osas seletatav reisijateveo kõikuvate hindadega. „Arvestades aga kiire palgakasvu jätkumisega, püsivad teenuste hinnad sel aastal tõusutrendil,“ prognoosis ta.

„Aastases võrdluses ligi 8 protsenti alanenud energiatoodete – kütuse, soojuse, gaasi – hinnad hoiavad tarbijahindu jätkuvalt languses. Aasta teises pooles võib oodata energia komponendi negatiivne panuse vähenemist ning koos sellega ka tarbijahindade järkjärgulisele tõusule pöördumist,“ ütles Pungas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2016, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing