Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Brüsseli terroristid seotud Pariisi rünnakutega

23. märts 2016, 10:17
Brüsseli lennujaam pärast plahvatust
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160323/NEWS/160329894/AR/0/Brüsseli-lennujaam.jpg

Brüsseli lennujaamas eile toimunud plahvatustes kahtlustatavat meest otsis politsei taga juba varem, kui tuvastati tema seotus Pariisis toimunud rünnakutega, vahendab BBC.

Zaventemi lennujaamas eile kaks pommi õhanud ja sellega üle 10 inimese tapnud enesetaputerroristid olid vennad, kes olid politseile tuttavad, vahendas Belgia rahvusringhääling RTBF täna hommikul. Nende nimed olid Khalid ja Brahim El Bakraoui. Mõlemad vennad olid politsei paturegistris, kuid kuni praeguseni ei seostatud neid terrorismiga.

Politsei teatel üüris Khalid valenime all Brüsselis Foresti linnaosas korterit. Möödunud nädalal tappis politsei seal reidi käigus ühe relvastatud mehe, ütles RTBF. Uurijad leidsid korterist Islamiriigi lipu, relva, detonaatorid ja Pariisi rünnakute kahtlusaluse Salah Abdeslami sõrmejälje. Abdeslam vahistati kolm päeva hiljem.

Kolmas lennujaama terrorist, kes oma pommivööd ei õhanud, on endiselt jooksus ja politsei otsib teda taga. Belgia lehe DH teatel otsis politsei Najim Laachraoui nime kandvat meest juba taga, pärast seda, kui leiti tema seos novembris Pariisis toimunud rünnakutega.

Eile ütlesid prokurörid, et Laachraoui DNAd leiti majadest, mida kasutasid Pariisi rünnakute korraldajad. Väidetavalt reisis ta ka mullu septembris Ungarisse koos Salah Abdeslamiga.

Kogu ülevaadet Brüsselis toimunu kohta saad lugeda siit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2016, 10:17
Otsi:

Ava täpsem otsing