Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eramutellijal domineerib mõistus, mitte tunded

09. aprill 2016, 17:30
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160409/NEWS/160409773/AR/0/AR-160409773.jpg

Võrreldes kümne aasta taguse ajaga on keskmise eramutellija soovid tublisti ratsionaalsemaks muutunud – liigseid ruutmeetreid välditakse ja suurt tähelepanu pööratakse energiasäästlikele lahendustele, kirjutab värske kuukiri Oma Maja.

Hea hinna nimel ollakse valmis kompromisse tegema, ütleb LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. “See on nagu autopoes, et kui küsida kliendi käest, milline auto talle meeldib, siis ikka see kõige punasem ja kiirem, aga kui arve tuleb, siis öeldakse, et noh, eks mõni teine värv sobib ka ja pealegi saab maanteel nagunii ainult 90 km/h sõita,” iseloomustab ta keskmise eramutellija soovide ja võimaluste erinevust.

Ta selgitab, et kui pere tahaks ideaalis 130–150ruutmeetrise pinnaga viietoalist eramut, siis ollakse valmis leppima ka näiteks 100ruutmeetrise majaga, kus garaaži asemel on autovarjualune ja maakütte asemel näiteks õhk-õhk tüüpi soojuspump või pelletiküte.

Mille arvel aga kompromissile minna ei taheta, on konstruktsioonilahendused. “Kivimaja puitmaja vastu ikka vahetada ei taheta. Seetõttu ka nn kataloogimajad hästi kaubaks ei lähe, kuigi need on tehases heades kuivades tingimustes ehitatud ja vahel paremagi kvaliteediga, kui krundil püsti pandud kivimaja,” nendib Saksing.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2016, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing