Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Toll avastas Venemaale teel olnud kahtlase kauba

28. aprill 2016, 09:43
Toll avastas Venemaale teel olnud kahtlase kauba
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160428/NEWS/160429700/AR/0/võltsitud-kaup.jpg

Maksu- ja tolliameti ametnikud leidsid aprilli alguses tollikontrolli käigus suure koguse Venemaa turule suunatud võltsingukahtlusega riideid. Kokku oli leitud saadetises ligi 37 000 erinevat toodet, mida on rohkem kui möödunud aasta kõik avastused kokku.

Suurema osa võltsingukahtlusega kaubast moodustasid pea 33 000 paari Dieseli kaubamärgi logole sarnase märgisusega teksapüksid, ülejäänud olid ilmselt järele tehtud Adidase ja Umbro tuulepluusid. Kaubamärgi esindaja esialgsel hinnangul on tooted võltsitud ja kui kauba omanik selle autentsust tõendada ei suuda, läheb kõik hävitamisele.

„Enamasti leiame korraga alla 100 toote ja nii suure koguse leidmine on ka kogenud tolliametnike jaoks erakordne, sest seda on rohkem kui kõik möödunud aasta avastused kokku,“ selgitas maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhataja Urmas Koidu.

Intellektuaalomandi õigusi rikkuvate kaupade lähtemaaks on enamasti Hiina, vähem jõuab võltsitud tooteid siia Hongkongist, Singapurist ja Venemaalt. Kõige rohkem leiab Eesti toll võltsitud käekellasid, riideid, jalatseid ning mobiiltelefone ja nende tarvikuid ning kosmeetikat.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2016, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing