Maale elama: rõhk emotsioonidel, raha teisejärguline

10. mai 2016, 17:00
Maja maal võib olla küll linnamajast soetushinnalt soodsam, kuid selle ülalpidamine nõuab rohkem ressursse.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160510/NEWS/160509760/AR/0/maja-maal.jpg

Eestis on palju räägitud ääremaast ja ääremaastumisest, teisalt on maale kolimine väljapääs neile, kes linnamaja endale lubada ei saa. “Maal võib osta nii kahekümne kui ka kahesaja tuhandega,” ütleb Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi.

Müügiks pakutakse nii krunte kui ka maju. “Mahajäetud talukompleks ostetakse küll krundina, kuid hakkajad inimesed teevad maja korda,” selgitab Vähi 10. mail ilmuvas Oma Maja kuukirjas. Tendents on vana taastamise suunas, kuigi tehakse vahet väärtuslikel ning mitteväärtuslikel objektidel. Nõukogudeaegset pärandit hoida ei taheta. Millises piirkonnas kõige soodsamad pakkumised on, mida maale kolides silmas pidada ning kust vajadusel abi otsida?

Piirkond kõige olulisem

Piirkondlikult võib Eesti murekohaks pidada Kesk-Eestit. Mere äärde on eestlasi alati tõmmanud ning rannakülade ja nende ümbruse kinnisvara on ka sellevõrra kallim, Lõuna-Eestis on hinnatud elupaik Setumaa ning seda ümbritsevad alad. Vähi märgib, et praegu pole enam kaugus tõmbekeskusest oluline ning keskusteks on kujunenud ka väiksemad linnad nagu Võru ja Põlva.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. May 2016, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing