Soomes on jooksu pannud üle 2500 põgeniku

14. mai 2016, 15:22
Migrant.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160514/NEWS/160519812/AR/0/AR-160519812.jpg

Soome julgeolekupolitsei tunnistas, et riigi vastuvõtupunktidest on kadunud umbes 2500 põgenikku, kellega on kontakt katkenud ning kelle edasisest käekäigust pole andmeid, vahendas MTV.fi.

„Minu arvates on kujunemas väga ohtlik olukord: meil pole andmeid, kes need inimesed on, miks nad siia tulid ja millest elavad, kui pole saanud riigilt varjupaika, aga on otsustanud siia jääda,“ rääkis telekanalile politseiameti osakonnajuht Sanna Palo. Ta lisas, et tõsist ohtu kujutab see, et nende inimeste seas on suur hulk selliseid, kes saabusid riiki võltsdokumentidega või üldse ilma isikutunnistuseta.

Põhjamaadesse saabub märkimisväärne hulk põgenikke Venemaa kaudu, paljud soovivad jõuda välja Norrasse. Soome on viimasel ajal karmistanud oma Venemaa piiril kontrolli. Ka president Sauli Niinistö on rääkinud Venemaast kui põgenike transiitriigist ning öelnud, et olukorra lahendamisel sõltub väga palju Moskva tahtest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2016, 15:24
Otsi:

Ava täpsem otsing