Babulja ja ta lopsakad pliinid

19. mai 2016, 14:45
Kauni interjööriga kohviku nurgast leiab väikse pliiniköögi
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160519/NEWS/160519691/AR/0/Babulja.jpg

Kui Babulja oleks tõeline vene memmeke, siis ta küpsetaks pliine ja pirukaid, mis kindlasti tuleks hästi välja.

Babulja suured kohevad küpsetised valmivad külastaja silme all söögisaali nurgas pliiniköögis. Ole aga valmis valima: hapupiimapliinid, kaljapliinid, tatrapliidid. Katteks kalamari, suitsukeel, seenesalat või midagi magusat – küpseõunad, ploomikompott, mesi, maasikamoos. Valisin tatrapliini suitsulõhesalati ja siiamarjaga. Mm... mõnus!

Ainult et need polegi päris pliinid, vaid oladushki, nagu ettekandja selgitas – pliinid peaksid olema ju vene vaste Prantsuse kreppidele või meie pannkookidele. Oladushki võivad olla aga õhukesed nagu pannkoogid või siis suureks ja kohevaks kergitatud nagu Babulja omad. Küpsetised tulevad Babuljal üldse hästi välja. Proovisin ka tema pirukaid muna ja rohelise sibulaga ja kartuli-seenetäidisega ning ka need olid suurepärased, õhukese taina ja lopsaka sisuga.

Babulja menüüs on veel võileivad (kodususe rõhutamiseks ajalehepaberisse mässitud), salatid (klaaspurkides), supid, pelmeenid, vareenikud, praed, koogid, tee, kohv ja kokteilid. Sõin ja jõin neid minagi, kuid pliinidele ja pirukatele võrdväärset ei leidnud.

Tugevused ja nõrkused esteetikas

Veisestrooganovi lisandiks oli kartulipüree ja peedi-mädarõikasalat. Maitsed olid mahedalt kodused, aga suhteliselt vedel kartulipüree ja paks soust mõjusid segunedes ebaesteetiliselt. Toiduesteetikas seega on arenguruumi, see-eest on restoran interjööriga tubli töö teinud.

Sisekujundus on Babuljas tore: lopsakas kui pliinid ja soe kui vene süda. Slaavi ja babulja teemaga on mängitud omajagu, kuid kerge muigega. Teenindus on eriliselt lahke ja püüdlik ning koduse miljöö loomine on õnnestunud. Ajalehti-ajakirju on rohkem kui üheski teises kohvikus, muusika ei mängi ei ülearu valjult ega liiga vaikselt ja on rõõmsalt kaasahaarav. Isegi nii kaasahaarav, et ettekandja sellele taldrikute viimise-toomise vahepeal pisut kaasa laulis.

Magusaks soovitas ettekandja muraka tiramisut, mis oli mõnus. Stiilipuhtuse huvides tellisin musta tee, ent see oli lahja. Kolm-neli tassi mahutavasse kannu oli pistetud sõel teepuruga, mille kogus oli paras ühele tassile. Tassi teed ma ju tellisingi, kannutäiest ei käi mul jõud üle. Üle jõu käis see ka ettekandjale - teed serveerides loksus seda lauale ja jäigi sinna.

Babulja teisel korrusel asub liharestoran, millest tuleb omaette lugu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2016, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing