Ka Bermani-leer võis kasutada kavalat skeemi

17. juuni 2016, 08:15
Fjodor Bermani sõnul on vaidlus ettevõttele suur lisakoormus.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160617/NEWS/160619761/AR/0/Fjodor-Berman.jpg

Tõenäoliselt said BLRT Grupi kahe aktsionäri otsused kaalukeeleks, et kontroll ettevõttes on Bermanite käes, kuid nende aktsiaid liigutati küsimusi tekitaval moel.

„Olukord on muutunud, meile kuulub 53 protsenti aktsiatest,“ sõnas BLRT Grupi tollane juht ja suurim aktsionär Fjodor Berman 2011. aasta aprillis Äripäevale intervjuud andes. Kaheksa kuud varem oli Bermani-poolel koos Valeri Karkatšoviga olnud 47 protsenti aktsiatest.

Mis siis vahepealsel ajal juhtus? „Aastatel 2010 ja 2011 toimus BLRT aktsiate kokkuostmine Fjodor Bermani perekonna poolt ning selle tulemusena on jõutud olukorda, kus ligi pool aktsionäridest on ettevõtte juhtimisest ja kasumi jaotamisest kõrvale jäetud,“ märkis Bermani üks suuremaid oponente Valeri Kovalenko.

Veebruaris 2011. aastal läks liikuma suur ja üsnagi otsustav BLRT Grupi aktsiapakk ettevõtte suuruselt viiendalt aktsionärilt Dmitri Kubõškinilt (19 A-aktsiat ja 361 B-aktsiat) ja suuruselt kuuendalt aktsionärilt Galina Aleksandrovalt (16 A-aktsiat ja 28 B-aktsiat). Mõlematele kuuluvate aktsiate osa BLRT Grupi aktsiakapitalis oli kokku 5,4 protsenti, kuid häälte osakaal küündis koguni 11,7 protsendini. Erinevus tuleb A- ja B-aktsiate erinevast kaalust.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Tellijana on Sul võimalus täismahus lugeda neid artikleid:

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2016, 08:15
Otsi:

Ava täpsem otsing