Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Briti uueks peaministriks saab Theresa May

11. juuli 2016, 20:37
Theresa May
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160711/BORS/160719964/AR/0/Theresa-May.jpg

Praegune siseminister Theresa May saab kolmapäeval Suurbritannia uueks peaministriks. Ühtlasi peab ta juhtima riigi väljaastumist Euroopa Liidust, vahendab Bloomberg.

Praegu veel peaminister olev David Cameron ütles, et läheb kolmapäeval Briti parlamendi alamkotta küsimustele vastama. Samal päeval läheb ta ka kuninganna Elizabeth II juurde ning loobub ametist. Monarh kutsub seejärel 59-aastase May enda juurde ning palub tal valitsuse moodustada.

„Brexit tähendab Brexitit ja me teeme selle edukalt ära,“ ütles May tänases kõnes. „Me vajame tulevikuks uut ja positiivset visiooni. Visiooni, mis töötab meie kõigi jaoks. Me laseme inimestel oma elu rohkem ise kontrollida ja see võimaldab meil ehitada paremat Suurbritanniat.“

Nael ja Briti aktsiad hakkasid täna kallinema, sest May ainuke konkurent, Andrea Leadsom, loobus ootamatult kandideerimast. May saab tänu sellele Konservatiivide Partei juhiks ja on seega ka ainuke kandidaat peaministri ametile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2016, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing