Täitur saab loa tegutseda relvaregistris

28. juuli 2016, 13:18
Kohtutäiturid saavad ligipääsu tulirelvade registrile.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160728/NEWS/160729759/AR/0/dokumendid.jpg

Valitsus kiitis täna heaks teenistus- ja tsiviilrelvade registri põhimääruse muutmise, mis võimaldab kohtutäituritele ligipääsu tulirelvade registrile ning neil seal relvade võõrandamise keelumärkeid teha.

Siseminister Hanno Pevkur kommenteeris, et seadusemuudatus hoiab kokku politseinike ja kohtutäiturite aega. "Praegu esitab kohtutäitur PPA-le eraldi taotluse, edaspidi saab ta seda iseseisvalt teha paari nupuvajutusega. Lisaks on kohtutäituritel parem ülevaade seatud keelumärgetest ja täitemenetluse lõpetamisega saab need ka kohe eemaldada," sõnas minister.

PPA hinnangul kulub aastas keelumärgete tegemisele ligikaudu 333,3 töötundi. Viimase aasta jooksul on esitatud 523 keelumärke seadmise avaldust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2016, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing