Venemaa tollijuht sai ametist lahti

28. juuli 2016, 12:32
Venemaa lipp
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160728/NEWS/160729767/AR/0/AR-160729767.jpg

Äsja teatas Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi pressiteenistus, et peaminister kirjutas alla otsusele vabastada ametist riikliku tolliameti juht Andrei Beljaninov.

„Vabastada Riikliku Tolliameti juht Andrei Beljaninov ametist omal soovil,“ vahendas RBK Medvedevi alla kirjutatud otsust.

Teisipäeval otsis FSB läbi Beljaninovi tööruumid ja kodu, kust leiti 9,5 miljonit rubla (umbes 130 000 eurot), 490 000 dollarit ja 350 000 eurot sularaha. Lisaks võtsid uurijad tema kodust kaasa sulepeakollektsiooni ja vanaaegseid kunstiteoseid.

Tänavu märtsis pidasid FSB kaastöötajad Ust-Luga sadamas kinni kalli alkoholi konteinerid, mis olid deklareeritud kui liimhermeetik. Salakaubaveo süüdistusega vahistati märtsis Peterburi miljardär Dmitri Mihhaltšenko, keda hoitakse siiani vahi all. Ärimees on tunnistanud salakaubavedu, kuid pole süüd omaks võtnud.

Majandusväljaandele RBK rääkis FSB-le lähedane allikas, et Beljaninovi läbiotsimine pole seotud ainult Mihhaltšenko juhtumiga – ta ei olnud ainus, kes kasutas riigi loodepiiril kaubaveoks ebaseaduslikke skeeme.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. July 2016, 12:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing