Renzi: Itaalia pankadega on kõik korras

02. august 2016, 14:30
Matteo Renzi
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160802/NEWS/160809953/AR/0/AR-160809953.jpg

Itaalia peaminister Matteo Renzi ilmutas riigi pankade käekäigu osas positiivsust ning leidis, et kuigi Itaalia pankadel on palju halvaks läinud laene, pole olukord katastroofiline.

Itaalia ning ühtlasi ka maailma vanima panga tiitlit kandev Banca Monte dei Paschi di Siena on analüütikute hinnangul väga suures ohus, kuna palju väljastatud laene on tagasi maksmata. Sellest hoolimata avaldas Renzi lootust, et tegelikult võib Monte dei Paschit oodata ees helge tulevik.

“Minu hinnangul on Itaalia pankadega kõik korras,” lausus peaminister CNBCle. “Jah, seal on mõningaid probleeme. Esimene neist on Monte dei Paschi, me teame seda. Ent samas on Monte dei Paschi Euroopas end tõestanud ka brändina. Tegu on Euroopa vanima pangaga. Ma usun, et selge strateegiaga ning ilma halvaks läinud laenudeta oleks pangal väga helge tulevik,” rääkis ta.

Reedel teatas Monte dei Paschi rekapitaliseerumise plaanist, mis peaks pikas perspektiivis panga finantsaugust välja tooma. Moody’s peab edukat tulevikku küll võimalikuks, ent vaid siis, kui kogu plaan ka ellu viiakse. Samas viitab reitinguagentuur, et pangal on palju riske, mis võivad plaani realiseerumist takistada.

Euroopa Pangandusjärelvalve Asutuse andmeil on Monte dei Paschil Euroopa 51 suurema pangaga võrreldes kõige raskem vahemikul 2016-2018 oma majanduslikku olukorda parendada. Ka Unicrediti olukord pole just roosiline.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2016, 14:31
Otsi:

Ava täpsem otsing