Valitsuse lauale jõudis uue superasutuse plaan

16. august 2016, 07:15
Hanno Tomberg EASi juhina tahaks saada oma haldusalasse ettevõtluse, rakendusteaduse ja regionaalarengu toetuste jagamise. Riik aga kaalub kõigi eurotoetuste jagamise koondamist ühte superasutusse.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160816/NEWS/160819963/AR/0/Hanno-Tomberg.jpg

Lähiajal otsustab valitsus, kas koondada erinevad euroraha jagajad ühtsesse superasutusse, kuid samal ajal on laual ka alternatiivne, kolme rakendusüksusega jätkamise ettepanek, mille tegijad pole samuti veel püssi põõsasse visanud.

Valitsuskabinetil seisab ees otsustada riigireformi ühe osana küsimus, kui palju peaks meil olema Euroopa Liidu fondidest abiraha jagavaid asutusi. Rahandusministeeriumi koordineeritavate fondide raha jagajaid on praegu kaheksa, maaeluministeeriumil üks, PRIA ja siseministeerium jagavad enda koordineeritavate fondide raha ise.

Kolme üksuse kava lubab kokkuhoidu

Sihtasutuste Innove, KIKi ning EASi juhid tegid ministritele, riigisekretärile ja riigikogu majanduskomisjoni esimehele saadetud kirjas ettepaneku koondada kaheksa rakendusüksuse ülesanded järgmise aasta algusest neile. Selle plaani järgi jääksid Innovele hariduse, sotsiaal- ja tööturutoetused, EASile ettevõtluse, rakendusteaduse ja regionaalarengu toetused ning KIKile keskkonna- ja infrastruktuuritoetused.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. August 2016, 07:21
Otsi:

Ava täpsem otsing