Ehitust planeeri nagu last

21. august 2016, 11:00
Ehitise elukaare mõiste on oluline osa ehituse terminoloogias, kuid sageli jääb selle sisu arusaamatuks, möönab Sirkel ja Mall peaarhitekt Meelis Nurm.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160821/NEWS/160819743/AR/0/AR-160819743.jpg

Hoone ja inimese elukaare vahele saab tuua mitmeid paralleele, sest nii nagu lastegi puhul, algab ka korraliku ehitise rajamine ideest ja planeerimisest. Erinevalt inimestest saab seda hoonete puhul muidugi märksa rohkem ette teha.

Ehitise elukaarest rääkides tekib paljudel kindlasti küsimus, mis see on ja millest see koosneb? Suures plaanis võib elukaart hakata arvestama planeerimisest ja lõpetada lammutamise ehk utiliseerimisega, kirjutab 24. augusti kuukiri Ehitus.

Elukaare olemus

Projekteerimisettevõtte Sirkel ja Mall peaarhitekti Meelis Nurme ning tema kolleegide hinnangul on viimasel kümnendil ehitise elukaare mõistel oluline osa ehituse terminoloogias, kuid sageli jääb selle sõna sisu paljudele arusaamatuks.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2016, 21:58
Otsi:

Ava täpsem otsing