Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran

18. august 2016, 14:03
Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160818/NEWS/160819717/AR/0/toit.jpg

Helsingi kesklinna lähedal, endise Lapinlahti haiglakompleksi alal, avati Soome esimene restoran, kus valmistatakse roogi toidujäätmetest, kirjutas Yle.

Projekti From Waste to Taste raames restorani avanud Johanna Kohvakka ütles, et neil on lepingud S-ryhmä ja Ruohonjuuri kauplusteketiga ning veel mõne kauplusega, mis tarnivad restoranile toiduaineid, mis muidu läheksid prügisse.

Kohvakka sõnul osalevad kauplused projektis suurima heameelega, sest tarbimistähtaja ületanud toiduained lähevad õige asja hüvanguks. Ka kaupluste jaoks on see kokkuhoid, sest nad ei pea maksma toidujäätmete veo eest biokütusetehastesse.

Loopis valmistavad toitu elukutselised kokad, aga ametis on ka noori, immigrante ja pikaaegseid töötuid, kirjutas Yle.

Projektis osalejaid innustab idee, et nende restoran võitleb ka kliima soojenemise vastu ja pakub lahendust toidujäätmete probleemile. Järgmisena on plaanis luua ka äpp, mis lihtsustaks tarbimisaja ületanud toiduainete tarbijani jõudmist.

Iga aasta visatakse Soome kauplustes ära 12-14 kilo toiduaineid inimese kohta ning enamasti on äravisatavad toiduained igati söömiskõlblikud.

Projekt From Waste to Taste sai toetust Euroopa Liidu sotsiaalfondist ning ühisrahastusega korjasid projekti vedajad kokku umbes 30 000 eurot.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2016, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing