Kaitsetööstuse aktsiad tõusuvees

31. august 2016, 12:30
Jordaania eriväed harjutamas terrorismivastast võitlust.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160831/BORS/160839939/AR/0/AR-160839939.jpg

Peale selle, et ebakindlus maailmas on tõstnud kulla hinda, on tõusma hakanud ka kaitsetööstuse aktsiad.

Mõne aastaga on kaitsefirmade aktsiad kiire tõusu teinud ning kuna riigid suurendavad konfliktikollete ja terrorismi tõttu oma kulutusi, võib nendel aktsiatel olla tõusuruumi veel varuks. Maailma eri paigus on praegu üle 20 konfliktipiirkonna, millest kümne staatust hinnatakse kriitiliseks. See tähendab, et iga päev läheb neis piirkondades olukord üha halvemaks.

Sõda on kasulik kaitsetööstuse aktsiatele

Kahe aasta tagune Krimmi annekteerimine oli äratuskell Euroopale, et Venemaa territoriaalsed huvid Euroopa suhtes pole kuhugi kadunud. Seda näitab ka õõnestustegevus Ida-Ukrainas. Seetõttu on liitlasväed paigutanud nii Kesk-Euroopasse kui ka Eestisse ja teistesse Balti riikidesse lisavägesid. Pinge on suurenenud kogu maailmas ja mitte ainult Venemaa tõttu, sest ka Lähis-Idast vaatab vastu tõsine oht terrorismi näol.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2016, 11:05
Otsi:

Ava täpsem otsing