Pühapäev 19. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Venemaa korruptsioonikütt petis miljoneid eurosid Šveitsi pankades

14. september 2016, 13:21
Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti juhi Dmitri Zahhartšenko kodust leiti 9 miljardit rubla (123 miljonit eurot).
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160914/NEWS/160919895/AR/0/korruptsioon.jpg

Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti „T“ juhi, läinud nädala lõpul altkäemaksusüüdistusega vahistatud Dmitri Zahhartšenko pere Šveitsi pankade kontodelt avastati kokku umbes 300 miljonit eurot, vahendas Rosbalt.

FSB käsutuses on dokumendid offshore-firmade kontodega, mis on Dmitri isa Viktor Zahhartšenko nimel. Kokku on selliseid kontosid kuus, peamiselt Rotschild Bankis ja Dresdner Banki Šveitsi harus. Igal arvel on 45 kuni 47 miljonit eurot, rääkis allikas.

Allika sõnul selgitatakse praegu välja selle raha päritolu. „Selge on see, et nüüd käib jutt mitte ainult Nota-banki rahast,“ märkis allikas, pidades silmas läinud neljapäeval Zahhartšenko kodu läbiotsimisel leitud 9 miljardist rublast (123 miljonit eurot), mis arvatakse olevat pärit tegevuse lõpetanud Nota-bankist.

Polkovniku auastmes korruptsioonikütt Zahhartšenko peeti kinni 9. septembril altkäemaksu võtmise ajal, tema elukohast avastati läbiotsimise käigus 9 miljardit rubla. Meedia andmetel on see osa 26 miljardist rublast, mis toimetati ebaseaduslikult välja eelmise aasta novembris litsentsist ilma jäänud Nota-bankist. Zahhartšenko olevat võtnud selle kõrvaletoimetatud raha justkui hoiule ühelt selle panga juhilt.

Moskva linnakohtu määrusega mõisteti Zahhartšenko 10. septembril kuni 8. novembrini vahi alla. Kaitse pakkus süüaluse vabadusse laskmise eest 70 miljoni rublast kautsjonit (ligi miljon eurot) ning lubas vaidlustada tema vahi all hoidmise.

Zahhartšenkole on esitatud ametiseisundi kuritarvitamise, altkäemaksu võtmise ja õigusemõistmise takistamise süüdistus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2016, 13:26
Otsi:

Ava täpsem otsing