Andrus Ansipi üllatav avaldus

15. september 2016, 10:02
Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160915/NEWS/160919866/AR/0/AR-160919866.jpg

Intervjuus Eesti Päevalehele tunnistas pikaaegne Eesti peaminister Andrus Ansip, et kuigi teda peetakse eelarvetasakaalu fundamentalistiks, siis tegelikult on olukorrad suhtelised.

„Kui ma olin peaminister, siis oli mind suhteliselt kerge pidada eelarvetasakaalu fundamentalistiks. Eesti ja Rootsi ongi ainsad EL-i riigid, kelle kohta pole kunagi alustatud üleliigse eelarvedefitsiidi menetlust. Meie riigi rahandus on kogu aeg olnud heas korras. Aga ise mõtlen, et ma pole mingisugune tasakaalus eelarve fundamentalist. Eri riikide kriisid on erinevad ja eri riikide lahendused peavad ka erinevad olema,“ rääkis Ansip Eesti Päevalehele.

Ta tunnistas, et osa juhtumite puhul peame ütlema, et kasinusmeetmete rakendamine ei ole lahendust toonud. „Jah, paljud küsivad paindlikkuse järele ja ka mina arvan, et ei ole üht lahendust, mis sobib kõigiks elujuhtumeiks, ja me peame olema paindlikumad. Ja seda kõneleb eelarvetasakaalu fundamentalist. Aga need olid konkreetsed olud, kus mina selle mulje jätsin,“ sõnas Ansip.

Loe pikemalt Eesti Päevalehes

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. September 2016, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing