Pealinna prügiveohangetel võidab tundmatu firma

22. september 2016, 07:00
Tühjendamist ootav prügikast
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160922/NEWS/160929934/AR/0/AR-160929934.jpg

Tallinna prügiveohangetel on kui välk selgest taevast turgu võtmas jäätmeäris täiesti tundmatud tegijad, konkurendid kahtlustavad abilinnapea Arvo Sarapuu kureeritava linnavõimu abi ja suunamist.

Nii on hangetel välja joonistumas muster, kus ühispakkujad – mullu 6000 euro suuruse käibega konsultatsioonifirma Baltic Waste Management (BWM) koos poolemiljonilise käibega bussiveoteenust pakkuva Tapa Autobussipargiga on edukaimad kõikides pealinna piirkondades, kus nad on osalenud. Ainsaks erandiks on seni üks piirkond Lasnamäel.

Ühispakkuja võidud ei ole tulnud mitte odavaima hinna tõttu, vaid teiste odavamate või kohati ka võrdsete hindadega pakkumised on Tallinna keskkonnaamet kas tagasi lükanud või jätnud kvalifitseerimata.

Näiteks Kristiines oli uue tulija hind paremuselt alles neljas-viies. Täpselt sama hinnaga Ragn-Sells jäeti kvalifitseerimata. Haaberstis oli BWMi ja Tapa Autobussipargi pakkumine hinnalt kolmas-neljas. Sama hinnaga Ekovir jäeti samuti kvalifitseerimata.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2016, 07:22
Otsi:

Ava täpsem otsing