Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Schäuble valmis Boris Johnsonile õpetust jagama

23. september 2016, 20:22
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160923/NEWS/160929809/AR/0/AR-160929809.jpg

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles, et on valmis Suurbritannia välisministrile Boris Johnsonile andma ELi alusprintsiipide kohta kiire mäluvärskenduse kursuse, kui too nimetas Brexiti üht keerulisemat takistust „mögaks“.

„Saadame hea meelega Tema Majesteedi välisministrile koopia Lissaboni lepingust,“ ütles Schäuble reedel Berliinis koos Prantsuse rahandusministri Pierre Sapiniga toimunud pressikonverentsil. „Sealt saab ta lugeda, et ühisturg ja neli põhivabadust on omavahel seotud. Vajadusel võin ma sellest rääkida ka inglise keeles,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Schäuble reageeris Johnsoni New Yorgis ÜRO peaassamblee raames väljendatud seisukohale, et ta ei näe automaatset seost juurdepääsul ELi ühisele turule ja nelja põhivabaduse aktsepteerimisel, milleks on kaupade, teenuste, kapitali ja inimeste vaba liikumine. „Täielik möga,“ ütles Johnson agentuuri Press Association vahendusel.

See on kahe päeva jooksul juba teine kord, kui Johnsoni kommentaarid n.ö tühjaks tehakse. Suurbritannia peaminister Theresa May keeldus seda kinnitamast, kui Juhnson ütles esimese Briti valitsuse liikmena New Yorgis avalikult välja, et Suurbritannia kavatseb liidust lahkumise kõnelused ametlikult käivitada tuleva aasta alguses.

Schäuble tuletas Johnsonile meelde, et ELi neli põhivabadust on jagamatud ja neid tuleb respekteerida, kui Suurbritannia ja teiste seas seal asuvad finantsasutused tahavad juurdepääsu ELi turule.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2016, 20:22
Otsi:

Ava täpsem otsing