Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

DNB Balti juht: majanduskasvu võti on Balti koostöö

19. oktoober 2016, 14:10
DNB
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161019/NEWS/161019658/AR/0/dnb.jpg

Viimased neli aastat on palgad kasvanud Eestis kiiremini kui SKP, mis on jätnud negatiivse jälje ettevõtete efektiivsusele ja kasuminumbritele, tõdes DNB Balti panganduse juht Atle Knai ekspordikonverentsil "Eesti ekspordi finantseerimine 2016".

"Olukorras, kus kasumid vähenevad, langeb nii ettevõtjate huvi äritegevusega jätkata kui ka välisinvestorite huvi regiooni vastu tervikuna. Kui tootlus langeb alla kriitilise piiri, võime jõuda olukorda, kus hakatakse ka ettevõtteid sulgema," rääkis Knai konverentsil.

Eesti, Läti ja Leedu majanduskasvu mootoriks jääb ka edaspidi eksport. Balti regiooni majanduskasvu tuleks tema sõnul otsida kolme riigi avaliku- ja erasektori ühistest jõupingutustest. "Üheks näiteks on Balti Innovatsioonifond, mis loodi suurendamaks kolme riigi ettevõtete kapitaliinvesteeringuid," tõi DNB Balti panganduse juht näite.

DNB on üks Põhjamaade suuremaid finantsgruppe ja Norra turuliider, Eestis on DNB keskendunud ettevõtete teenindamisele. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34 protsenti aktsiatest kuulub Norra riigile.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2016, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing