Saladuseloori mässitud jäätmeäri

13. veebruar 2017, 19:45
Eesti Keskkonnateenused juhataja Argo Luude on ettevõtet juhtinud juba välisomanike käes olemise ajast saadik.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170213/NEWS/170219916/AR/0/AR-170219916.jpg

Siinse suurima jäätmekäitlusfirma Eesti Keskkonnateenused enamusosaluse müük üle-eelmise aasta lõpul võis seda osalust varjatult kontrollinud sõpruskonnale tuua miljoneid eurosid, mida nüüd teistesse äridesse edasi paigutatakse.

Ühe anonüümsust palunud allika sõnul võis Eesti Keskkonnateenuste enamusosaluse müügihind olla ligi 8 miljonit eurot. Enamusosaluse müügist saadud raha liikus Äripäeva andmetel Hollandi pealinnas Amsterdamis registreeritud ettevõttesse Dommel B.V., mida kontrollib Anti Tammeoks.

Üle-eelmise aasta lõpul teatas Eesti Keskkonnateenused AS enamusaktsiate müügist investeerimisfondile BaltCap. Enam-vähem samal ajal jõudis Äripäeva info, et jäätmekäitleja enamusosalust võisid varjatult kontrollida Reformierakonna liige Rain Rosimannus, endine IRLi liige ning EASi nõukogusse kuulunud Anti Tammeoks, IRLi liikmest endine Eesti Energia nõukogu liige Toomas Tauts, kunagine Eesti Raudtee juhatuse liige Priit Haller ning Eesti Pakendiringluse pikaajaline juht Aivo Kangus.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2017, 19:46
Otsi:

Ava täpsem otsing