Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Toitlustajad võtavad kasutusele ökomärgi
Toitlustajad võtavad kasutusele ökomärgi.Foto: Andras Kralla
Maaeluminister Tarmo Tamme määrusega võetakse kasutusele toitlustajatele mõeldud ökomärk, mis viitab mahetooraine kasutamisele.
Märki saavad kasutada kõik toitlustusettevõtted, kus mahetoodete protsentuaalne osakaal sisseostetud toorainest moodustab vähemalt 20 protsenti.
Toitlustajatele mõeldud ökomärk.Foto: Maaeluministeerium
Märgi kasutamise soovi korral tuleb sellest teavitada veterinaar- ja toiduametit, teatab maaeluministeerium.
Toitlustaja saab ise valida, kas mahetoodete osakaal arvestatakse ettevõttesse eelmisel kuul toidu valmistamiseks toodud põllumajandustoodete koguse või maksumuse põhjal.
Ökomärgil saab näidata mahetooraine osakaalu kolmes vahemikus:
20–50% toorainest on mahe;50–80% toorainest on mahe;80–100% toorainest on mahe.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.