Riik andis maksusõjas järele

21. aprill 2017, 06:45
Rahandusminister Sven Sesteri sõnul anti ettevõtetele suhkrumaksu suhtes järele osati teiste riikide turuolukorra tõttu.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170421/NEWS/170429943/AR/0/AR-170429943.jpg

Järgmise nelja aasta eelarvestrateegia järgi haarab riik käe vähema järele, kui algselt sai eesmärgiks seatud.

Varem välja käidud plaanidest tõmbas valitsus kriipsu peale pangamaksule ja sõiduautode esmaregistreerimise või esimese omanikuvahetuse lõivu kehtestamise mõttele. Pangaliidu ettepanekul võttis valitsus kavva aga krediidiasutustele 14protsendilise dividendide avansilise tulumaksu sätestamise. Seevastu suhkrumaksust pääsu ei ole.

Lisaraha, koguni 215 miljonit eurot, saab järgmisel neljal aastal juurde tervishoid. Senisest suurema rahasüsti saavad ka põllumajandustootjad ekspordiks ja mitu teist valdkonda majanduse edendamiseks. Näiteks eraldatakse kolme aasta jooksul taristuinvesteeringuteks 135 miljonit eurot ehk 45 miljonit eurot aastas.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2017, 07:01
Otsi:

Ava täpsem otsing