Varjatud omanikega firma teenib Tallinnalt miljoneid

08. mai 2017, 07:00
Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ei tea enda sõnul, kes on linna kauase lepingupartneri Signaali tegelik omanik.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170508/NEWS/170509801/AR/0/AR-170509801.jpg

Tallinna linnapea ametis olev Taavi Aas ei tea enda sõnul, kes on linna kauase partneri ja äsja magusa miljonihanke võitnud firma Signaal Küprosele varjunud omanik ning Signaali esindaja väldib küsimustele vastamist.

Küprose kohalikust äriregistrist vaatavad vastu seal registreeritud liiklusmärkide ja teekatte märgistuste firma ASi Signaal TM emafirma Luce Invest Limited omanikeks märgituna vaid järgmised offshore-firmad ja kohalikud esindajad, kes varemgi maksuparadiisidesse registreeritud firmade hingekirjades figureerinud.

Aas jättis vastamata küsimusele, kas see on tema meelest eetiline, et Tallinna maksumaksjatel pole võimalik kontrollida, kellele linn miljoneid eurosid nende raha maksab, paludes esitada see hoopis riigikogule. Ta möönis, et sellise teadmatusega kaasnevad erinevad riskid, näiteks korruptsioonirisk.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2017, 22:14
Otsi:

Ava täpsem otsing