Võimalus maksude ärajätmiseks

18. mai 2017, 17:30
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170518/NEWS/170519629/AR/0/AR-170519629.jpg

Opositsioon pooldab maksumaksjate liidu mõtet leida uute maksude kehtestamisele alternatiiv.

Maksumaksjate liit eesotsas Lasse Lehisega tegi riigikogule ettepaneku tõsta tulumaksuvaba miinimum 500 euro asemel 450 või 400 euro peale. „Sellega kaoks vajadus kogu ülejäänud maksupaketi järele,“ ütles Lehis.

„Võrreldes praegu kehtiva 180 euroga ning eelmise valitsuse otsustatud 10 euro kaupa tõstmisega oleks ka selline hüpe piisavalt olulise mõjuga, kuid võimaldaks ära jätta mitu kaudsete maksude tõusu (nt pakendimaks, magustatud jookide maks, maanteekasutustasu), mis hinnatõusu kaudu hakkaksid kõige valusamalt mõjuma nendesamade madalapalgaliste inimeste toimetulekule, kelle netosissetulekut soovitakse maksuvaba tulu tõusu kaudu suurendada,“ seisis liidu teates.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2017, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing