Henrik Hololei: konkurents ja koostöö on ühe mündi kaks külge

19. mai 2017, 12:00
Euroopa Komisjoni ametnik Henrik Hololei rääkis konkurentsist ja koostööst Euroopa Komisjonis
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/NEWS/170519609/AR/0/henrik-hololei.jpg

Traageldada 35 000 erineva kultuuritaustaga inimest omavahel kokku ja panna ühe eesmärgi nimel rügama on väga peen kunst, ütles Euroopa Komisjoni ametnik Henrik Hololei Pärnu Juhtimiskonverentsil.

„See on täiesti omalaadne mikrokosmos, mida on väga raske eemalt mõista, aga selle sees olles tõmbab ja imeb ta sind suhteliselt ruttu sisse, ja mingis mõttes ei ole seal aega ujumist õppida, vaid tuleb kohe ujuma hakata,“ kirjeldas Hololei tööd Euroopa Komisjonis.

Komisjonis liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektori ametit pidav Hololei kirjeldas oma management team’i koosolekut nõnda: „Mul on umbes 15 inimest 12 rahvusest. Tegelikult on see seltskond päris ühtne, kuigi inimesi on nii põhjast, lõunast, idast, läänest. Aga selleks, et nad ühtse tiimina töötaksid, peab olema ka päris tugev keskus, mingis mõttes ka juht, kes paneb nad koostööd tegema.“

Selline koostöö ei tule Hololei sõnul automaatselt, vaid selle nimel tuleb tööd teha. Veel enam – koos tegutsemist vürtsitab omakorda inimeste väga-väga kõrge haridustase. Väga paljud on lõpetanud tippülikoolid Euroopas ja mujal maailmas. Nad on tulnud, et töötada rahvusvahelises keskkonnas ja anda panus protsessi, millesse nad usuvad. Paljud on seal ka seetõttu, et peavad seda heaks karjäärivõimaluseks, paljud on sinna lihtsalt sattunud ja jäänud, kirjeldas ta.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2017, 11:34
Otsi:

Ava täpsem otsing