Taavi Rõivas osales USA tuntud satiirisaates

23. märts 2016, 13:30

taavi rõivas trevor noah daily show Peaminister Taavi Rõivas ja "The Daily Show" saatejuht Trevor Noah.
Foto: The Daily Show

Ameerika Ühendriikides visiidil viibiv peaminister Taavi Rõivas astus eile hilisõhtul üles tuntud satiirilises uudiste- ja jutusaates „The Daily Show“, kus ta rääkis oma tütrest, e-riigist ja Brüsseli sündmustest.

„Aitäh, et tulite, härra peaminister,“ alustas saatejuht Trevor Noah. „Olen alati tahtnud seda öelda – „härra peaminsiter“. Kõik peavad sedasi teie poole pöörduma, kas pole, härra peaminister?“ Rõivas jäi seepeale vaoshoituks, märkides üksnes, et nii ja naa, osa inimesi kutsub teda Taaviks. „Minu tütar ütleb, et kodus sa ei ole mingi peaminister, sa oled issi,“ lisas Rõivas ja kutsus sellega esile publiku heldimusohke.

Seejärel viitas Noah sellele, kuidas Eesti on hästi majanduslangusest välja tulnud ning saates näidati klippe Ühendriikide poliitikutest, kes on oma kõnedes Eestit kiitnud. Näiteks president Obamat ütlemas, et Eestis saab nutitelefonidega veebis praktiliselt kõike teha: „Ma oleks pidanud eestlastega nõu pidama, kui lõime oma tervishoiu veebilehte.“

Saatejuht aga küsis Rõivaselt, kas Jeb Bushi öeldu, et Eestis saab veebis täita tuludeklaratsiooni viie minutiga, vastab tõele. „Varem see oli nii. Nüüd me uuendasime süsteemi ja selleks kulub kesmiselt kolm minutit,“ vastas peaminister ja pani publiku naerma.

„Mind vaimustab kõige rohkem kogu see süsteem, mille te olete loonud,“ jätkas Noah. „Need ei ole ainult maksud, teil saab ka valida internetis. Kuidas see võimalik on? Kuidas te saate viia selle maailma teistesse kohtadesse?“ Rõivas näitas seejärel oma ID-kaarti ja selgitas, kuidas selle abil saabki kõike teha. Ta viitas, et ka Trevor Noah on nüüd e-resident.

Poliitiline sõnum

Puudutamata ei jäänud ka eilsed sündmused Brüsselis. „Euroopa juhina olete raskes seisus, sest ühest küljest teilt oodatakse, et pakuksite abi põgenikekriisis, aga teisest küljest need, kes võtsid rünnakute eest vastutuse, ütlevad, et tänu kriisile on nende liikmed neisse riikidesse saanud,“ kirjeldas Noah ja küsis, kuidas selle probleemiga toime tullakse ja mida see tähendab Euroopa tulevikule.

„Ma arvan, et kõiki inimesi, kes põgenevad sõja ja terrori eest, kes on põgenikud, ei tohiks süüdistada terroristide tulekus,“ sõnas Rõivas, kutsudes esile kuulajate ovatsioonid. „Terroristid tahavad, et me kardaksime. Nad tahavad, et ehitaksime seinad Euroopa riikide vahele, et sulgeksime Schengeni ala. Kui me seda teeme, on nad võitnud,“ rääkis Rõivas. Ta rõhutas, et Euroopa peab olema ühtne ja tegutsema koos mitte ainult Euroopa-siseselt, vaid ka koos USAga. „Me peame ütlema, et me ei allu terrorile. See on ainus viis, kuidas sellega tegeleda.“

„See on ilus sõnum, ma ei oleks osanud seda paremini sõnastada,“ lausus Noah ja tõdes, et tuleb Eestisse tulla.

„The Daily Show“ on Ühendriikide tuntumaid satiirilisi jutusaateid, mis on pärjatud 23 Emmyga ja eetris olnud 20 aastat. End vale-uudisteprogrammiks nimetav saade otsib humoorikaid seiku uudistest, poliitikategelaste ja meediafirmade kohta. Aastaid juhtis saadet koomik Jon Stewart, mistõttu oli see varem tuntud kui „The Daily Show with Jon Stewart“. Alates mullu septembrist veab saadet Lõuna-Aafrika päritolu Trevor Noah.

Jälgi Äripäeva sotsiaalmeedias
Äripäeva uudiskiri

Telli värsked majandusuudised oma meilile. Liitu Äripäeva uudiskirjaga:

* E-mail:

* Nimi:

Täname, et tellisite Äripäeva uudiskirja!

Saatsime teie e-posti aadressile liitumise kinnituskirja.

Kui kinnituskiri pole teieni jõudnud, kontrollige, kas sisestasite aadressi õigesti. Küsimuste korral võtke ühendust online@aripaev.ee.

Tellitud uudiskirjast saate loobuda iga saadetud uudiskirjaga.

Märksõnad

Toimetaja valik

küülikud 09:00 31. juuli 2016

Mida peavad turistid Soomes kõige üllatavamaks?

Soomlaste rahvusringhääling Yle uuris Helsingi kesklinnas turistidelt, mis neid Soomes kõige enam üllatab. Vastused, mis neile anti, üllatasid omakorda neid.
18:11 29. juuli 2016

Halb üllatus USAst

13:00 29. juuli 2016

Uus sool Kreeka haavadele

Arvamused

Sisuturundus

Fotod ja videod

Investor Toomas

Investor Toomase portfelli hetkeseis:

251 725 €

RAHA

21%

AKTSIAD

79%
Aktsiaportfelli graafik
1k
6k
1a
5a
max
 
Portfelli uuenemise samm 1 päev

Ühisinvesteerimine

Börsiuudised

Exxoni kasum tegi suure languse
19:30 29. juuli 2016

ExxonMobili kasum kukkus 60%

11:56 29. juuli 2016

Barclaysi kasum kahanes

11:15 29. juuli 2016

Aprangalt head tulemused

Indeksid

Indeks
Periood

Tallinna börs

  % EUR
Arco Vara--
Tallinna Kaubamaja--
Silvano Fashion--
Merko Ehitus--
Harju Elekter--

Uudised

Kasulikud


Äripäev meenutab


Kõik eramaja ehitusest 2016

Miks kasutada majaehitusel projektijuhtimise teenust?

Äri eduks

Äripäeva kliendiblogi

    Konverentside laadimine

Kasulikud pakkumised

Autorollo afäär

Rosimannus

Suur ülevaade: kuidas kõik toimus

Äripäeva TOPid

Palga TOP

Rikaste TOP

Dividendide TOP

Gaselli TOP

TOP 100

Juubel

Vabalt!

Edulugu nimega Sylvester

Paberlehe PDF

Täname
Täname, et teatasite sobimatust kommentaarist.

Sulge
Saada vihje
Äripäev ootab lugejatelt vihjeid huvitavate ja põnevate sündmuste või teemade kohta. Saada vihje siit ja võib-olla just Sinu info põhjal ilmub peatselt lugu Äripäevas. Vihje saatja võib jääda anonüümseks.