Indrek Kald • 9. märts 2010 • 1 min
Jaga lugu:

Pedjasaar ja kapo said kokkuleppeks lisaaega

Tallinna halduskohus andis lisaaaega maadevahetuse kriminaalasjas süüdistatavale ettevõtjale Tarmo Pedjasaarele ja kapole nende jälitustoimingutega tutvumise vaidluses kohtuvälise kokkuleppe sõlmimiseks.

Pedjasaar kaebas kohtusse kapo vaidemenetluse otsuse, millega amet keeldus talle maadevahetuse kriminaalasjas jälitustoimingutega kogutud andmete tutvustamisest, kirjutas ERRi portaal.

2008 suvel andis kapo Pedjasaarele võimaluse tutvuda tema kohta kogutud andmetega kokku viis korda seadusega sätestatud kolme kuu jooksul. Kuna maadevahetuse süüasi on mahukas, andis kapo Pedjasaarele veel kolm kuud täiendavalt aega kogutud andmetega tutvumiseks, kuid mees seda ei kasutanud.

Mullu suvel tahtis Pedjasaar uuesti nende materjalidega tutvuda, kuid siis kaitsepolitsei talle selleks enam luba ei andnud, kuna andmetega tutvumise kolmekuulise tähtaja arvestamise algusest oli selleks ajaks möödunud juba üle aasta.

Maadevahetuse kriminaalasjas on lisaks temale kohtu all kunagine keskkonnaminister, endine Rahvaliidu juht ja riigikogu liige Villu Reiljan, rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Ester Tuiksoo, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, TSM Arenduse omanik Einar Vettus, Saarte Investeeringute omanik Tullio Liblik ning juriidiliste isikutena ASid Järvevana ja E.L.L. Kinnisvara. Kõik nad on kinnitanud, et pole kuritegusid sooritanud.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt