Birjo Must • 16 detsember 2010

Pank peatas kodulaenud

DnB Nord Bank Eesti filiaal lõpetas eraklientidele aktiivselt kodulaenu ja ka teiste laenude pakkumise ning keskendub järgmise paari aasta jooksul vaid äriklientidele.

“Eks see otsus on veidi seotud majanduskriisiga. Nägime üleüldist fooni arvestades ja tootearenduse kava paika pannes, et me ei suuda järgneva aasta-kahe jooksul head paketti turule tuua ja tõmbasime end viimase aastaga veidike tagasi,” rääkis filiaali juht Hans Pajoma, kelle sõnul pakub DnB Nord eraklientidele jätkuvalt arveldusi ja hoiuseid.

Täna on Pajoma kinnitusel panga fookus keskmised ja suured ettevõtted, rahvusvahelised kliendid ning kindlasti nende ettevõtete töötajad. “Me ei ole aga aktiivsed n-ö masseraisikute turul ning samuti ei tee me selles valdkonnas vähemalt mõnda aega aktiivset turundust,” selgitas ta.

“Tegelikult on DnB Nord olnud algusest peale ettevõtetele suunatud ja eraisikutest kliendid olid meil pigem nišivaldkond. Arvestades meie suurust, siis keskendume täna pigem sellele, milles me kõige paremad oleme,” rääkis Pajoma. Ma ei välista seda, et me tuleme hiljem eraisikute turule aktiivselt tagasi, lisas ta.

2009. aasta lõpus moodustas DnB Nordi turuosa Eestis 1,5%.

Hetkel kuum