Silvia Kruusmaa • 20. september 2010 • 2 min
Jaga lugu:

Lauri Lind asustööle LHV Panga uues üksuses 

LHV Pank lõi institutsionaalse maaklertegevuse- ja kapitaliturgude üksuse, millega alustas koostööd ka endine Swedbanki aktsiaturgude osakonna juht Lauri Lind.

Uue üksuse loomisel kaasati Baltikumi juhtiv institutsionaalse analüüsi meeskond ettevõttest Emerging Nordic Research (ENR). Samal ajal alustas LHV Pangaga koostööd kapitaliturgude spetsialist ja endine Swedbanki aktsiaturgude osakonna juht Lauri Lind.

„LHV Pank on seni olnud juhtival kohal jaeklientidele suunatud maaklertegevuse ja aktsiaanalüüside valdkonnas. Tänu Baltikumi tunnustatud meeskonna kaasamisele saame pakkuda analüüse ka Balti aktsiaturgudest huvitatud fondidele ja investoritele üle maailma,“ selgitas LHV Panga juhatuse liige Erki Kert.

„Tänu meeskonna täienemisele on LHV uus üksus  valmis ka ettevõtteid börsile viima. Majanduse elavnemisega seoses on järgnevate aastate jooksul Tallinna börsile tõenäoliselt lisandumas mitmeid huvitavaid ettevõtteid, kellele võiksime abiks olla,” lisas Kert.

ENRi meeskonna kaasamisega kasvab LHV Panga analüütikute jälgitavate Balti börsiettevõtete arv kahekümneni.

Emerging Nordic Reserch’i tegevjuht Ivars Bergmanis ütles, et ENR nägi järjest kasvavat vajadust pakkuda oma klientidele lisaks anaüüsidele ka tehingute tegemise võimalust. LHV Pank aga otsis võimalust pakkuda sõltumatut analüüsi ka institutsionioonaalsetele klientidele.

ENRi tegevjuhil Ivars Bergmanisel on enam kui kahekümneaastane globaalse finantssektori kogemus. Ta on töötanud investeerimispangas HSBC Suurbritannias. Alates 2004. aastast on ta keskendunud Balti turgudele, kuuludes SEB Enskilda ja Suprema Securities / Evli ridadesse. Nüüdsest juhib Ivars Bergmanis LHV Pangas institutsionaalse maaklertegevuse üksust.

1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Alates 6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt