Anu Jõgi • 1 märts 2011

Bonnieri preemia sai Tuuli Koch

Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud 40 000 Rootsi krooni suuruse uuriva ajakirjanduse preemia võitis Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch artiklitega Edgar Savisaare varjatud rahaküsimisest.

Preemiale kandideerinud 18 töö seast valis žürii preemia nominentideks Äripäevas ilmunud Koit Brinkmanni ja Hannes Sarve artikli "Poliitiku saladus", milles avalikustati, et riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kasutab regulaarselt luksuslikke hüvesid, mida ta ise ajakirjanikele eitas.

Samuti oli  väljavalitute hulgas Piret Reiljani artikkel "Eestlased tšetšeenide lõksus", milles toodi avalikkuse ette Eesti ärieliiti kuuluvate ettevõtjate ühised ärid Bulgaarias tegutseva Tšetšeenia maffiaga.

Postimehes ilmusid Tuuli Kochi artiklid "Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina" (16.12.2010), "Siim Kallas: välisraha vastu võtmine on raske viga" (18.12.2010) ja "Ansip: kapo võiks Savisaare juhtumi avalikustada" (20.12.2010).

Eelmisel aastal võitis Bonnieri preemia Piret Reiljan Äripäevas ilmunud artiklitega, mis paljastasid huvide konflikti Swedbanki pensionifondis.

Sel aastal kuulusid žüriisse Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ja EALLi juhatuse liige Mart Raudsaar.

Hetkel kuum