Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Post uurib inimeste suhtumist erastamisse

  Eesti Post küsib oma kaubamärgi telefoniuuringus muude küsimuste seas, kuidas inimesed suhtuksid sellesse, kui riigifirma oleks erastatud.

  Eesti Posti juhid kinnitavad, et erastamise plaan praegu aktuaalne pole, majandusminister Juhan Parts aga ütleb, et ühiskonnas võiks laiemalt arutada selle võimaluse üle.
  Eesti Posti äridivisjoni juht Rauno Stüff selgitas, et tegu on standardse uuringuga, mida perioodiliselt tehakse, et saada ülevaadet ettevõtte kuvandist. Stüfi sõnul oli 2008. aasta küsimustikus, kui erastamise plaanide üle aktiivsemalt arutati, küsimus erastamise kohta samuti sees, seetõttu jäeti see sisse ka selle aasta uuringusse. Küsimuse mõte oli tollal saada tagasisidet võimaliku erastamise kohta ja kaardistada tarbijate hoiakuid.
  "Mingit sisulist tähendust praegu plaanide seadmisel sellel küsimusel pole," kinnitas Stüff. 2008. aastal ei pooldanud või pigem ei pooldanud 60% vastanutest postiettevõtte erastamist. Selle aasta küsitluse tulemusi veel teada pole.
  Eesti Posti juht Ahti Kallaste kinnitas, et praegu pole postiettevõtte müük päevakorras.
  Majandusminister Juhan Parts leidis, et erastamise üle võib ühiskonnas arutada.
  „Koalitsioonil pole konkreetset plaani. Viimati vaatasime riigile kuuluvate äriühingute kasvu- ja arenguplaane 2008. aastal, siis markeerisime postiettevõtte puhul ühe teemana analüüsida, kas on mõtet otsida strateegilisi partnereid. Vaja on, et ettevõte suudaks muutuda rahvusvaheliseks, minna kaasa postiettevõtte paratamatu arenguga, keskenduda logistikale ja infologistikale, sest klassikaline kirjakanne väheneb,“ selgitas Parts.
  „Olulised on kaks asja: et universaalteenus oleks tagatud ja et postiettevõte suudaks kaasas käia objektiivsete muutustega, areneda ja kasvada. Kuigi ettevõte teeb ka riigi omanduses läbi muudatusi, peab küsima, kas see on piisav pikaajaliselt. Ühest selget vastust sellele praegu pole,“ lisas Parts.
  Minister ütles, et tal endal pole ühest seisukohta, kas see on praegu hädavajalik. Riik Partsi sõnul praegu mingeid samme erastamise suunas astumas pole.
  „Läbirääkimisi ei käi. Aga kolme-nelja aasta jooksul võib see teema päevakorda kerkida, kui leitakse, et on vaja rohkem kapitali või vaja kaasata strateegiline partner,“  sõnas ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: kütusekriisist, elektrituru reformist ja väikeettevõtetest
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Kui suured on Eesti diiselkütuse varud ja kas meil talveks ikka kütust jätkub? Teemat kommenteerib Tartu Terminali üks omanikest Rauno Raudsepp.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.