Tartu parim ettevõte on Mikser Disain

Tartu Linnavalitsuse konkursil “Parim ettevõtja 2010” valiti  edukaim ettevõtja Tartu Loomemajanduskeskuses, milleks sai Mikser Disain OÜ. 

Mikser Disain on 2009. aasta suvel asutatud ja Tartu Loomemajanduskeskuses asuv disainistuudio, mille tegevusaladeks on graafiline disain ja fotograafia.

Mikser Disaini tegevjuhi Ahto Sooaru sõnul näevad nad end tulevikus ettevõttena, mis keskendub inimestele – silmas pidades nii kliente kui ka oma ettevõtte töötajaid. „Peamine on, et meil oleks fun tööd teha ja kedagi ei peaks selleks sundima,“ lisas Sooaru.

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul alustasid Mikser Disaini asutajad oma ettevõtte loomisega juba tudengipõlves. „Hoolimata noorusest ja suurest koormusest seoses koolide lõpetamise ja äritegevuse käima lükkamisega, on nad suutnud säilitada oma töödes mängulisuse ja taganud ka professionaalse teostuse."

Oreškin lisas, et ettevõtte käibenumbrid on kahe aasta jooksul tõusnud, tekkinud on ekspordikäive ning ettevõte plaanib juba sel aastal laienemist, kolides lähikuudel loomemajanduskeskuse teise maja suurematesse ruumidesse.  

Mikser Disain on esimene loomemajanduskeskuse inkubatsiooniettevõte, kes alustas ka eksportimist. Ettevõttes on kolm töötajat: tegevjuht ja fotograaf Ahto Sooaru, loovjuht ja disainer Maria Laanelepp ning disainer Lauri Vasar.

Mikseri suurimad kliendid on siiani olnud Restoran52 (Eesti toidukohti tutvustav mäng), Tartu tudengipäevad, Sibulatee (Peipsiveere turismiettevõtete võrgustik), Püssirohukelder ja Tartu Loomemajanduskeskus.

Hetkel kuum