• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harju Elektril topeltkasum

  Harju Elektri II kvartali puhaskasumi emaettevõtte omanikele kuuluv osa kasvas aastaga 588 000 eurolt 1,077 miljonile eurole, teatas ettevõte börsile.

  Käive kasvas 33,2 protsenti, 11,1 miljonile eurole. Ärikasum kasvas 178 000 eurolt 540 000 eurole.
  Majanduskasvu kiirenemine 2010. aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses Euroopa Liidu riikides on toonud kaasa majandusolukorra paranemise Kontserni koduturgudel. Enim on kasvanud müük Soome turule – teises kvartalis üle 58% 5,1 miljoni euroni ja kuue kuuga kokku 46% 9,3 miljoni euroni; ka Eesti segmendi tootmisettevõtete müük Soome turule kasvas enam kui 75%. Müügimaht Eesti turule suurenes aruandekvartalis 44% 4,3 miljoni euroni ja kuue kuuga 30% 7,6 miljoni euroni. Tagasihoidlikumad on olnud arengud Leedu turul. Kokkuvõttes realiseeriti Eesti, Leedu ja Soome turgudele 91,8% (83,8%) kontserni toodetest ja teenustest. Müük väljapoole Eestit moodustas 63% (65%).
  Aruandekvartalis konsolideeris kontsern sidusettevõttest kasumit 79 tuhat eurot, võrreldaval perioodil 102 tuhat eurot ja kuue kuuga kokku 109 (2010 6 k: 57) tuhat eurot. Netofinantstulu kasvas II kvartalis 229 tuhande euro võrra 781 tuhande euroni.
  Aruandeperioodil saadi dividenditulu 235 tuhat eurot enam kui võrreldaval perioodil, kokku 795 tuhat eurot, samas müüdi 2010. aasta esimeses kvartalis 80 tuhat PKC Group Oyj aktsiat ja finantstulu aktsiate müügilt oli 522 tuhat eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.