18. jaanuar 2012 kell 16:32

Bensiini hind tegi uue rekordi

Bensiini hind tegi kolmapäeval uue rekordi, kerkides Statoili mehitatud jaamas 1,34 euroni. Päeva jooksul läksid hinnatõusuga kaasa ka mitmed teised tanklaketid, seal hulgas Neste ja Olerex.

Statoili mehitatud jaamades maksab bensiin 95 nüüd 1,34 eurot liiter ja diisel 1,425 eurot liiter. Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts põhjendas hinnatõusu maailmaturu hindade kasvuga.

Neste automaattanklas maksab mootorbensiin 95 varasema 1,314 euro asemel 1,324 eurot ja diiselkütuse uueks hinnaks on 1,409 eurot liitri kohta. Olerexi automaattanklates tõusid hinnad Nestega samale tasemele: mootorkütuste hinnad kerkisid ühe sendi ja diisli hind kolme sendi võrra.                                 Bensiin Olerexi  teenindusjaamades maksab sama palju kui Statoili mehitatud jaamades.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles ettevõtte kodulehel avaldatud teates, et hinnad maailmaturul jätkasid viimase nädala jooksul tõusu. „Maailma suurimal turul USAs on WTI toornafta hind tõusnud üle psühholoogiliselt olulise 100 USD/bbl taseme, mis tähendab seda, et OPEC on enda lähima hinnaeesmärgi saavutanud,“ ütles turundusjuht.

 

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum