Indrek Kald • 10. oktoober 2012 kell 16:02

Eesti Teadusagentuur avab Brüsselis oma büroo

12. oktoobril toimub Brüsselis Eesti teadus- ja arendustegevuse kontaktbüroo avamine ja konverents.

Büroo esindab Eesti teadustegevust Euroopas, loob kontakte Euroopa institutsioonide ja teiste riikide esindustega ning vahendab teavet Euroopa teadustegevuse ja teaduspoliitika olulistest sündmustest Eestisse.

"Tahame pakkuda teadusasutustele samasugust esindusvõimalust Euroopas nagu on ettevõtetel EASi esinduste kaudu näiteks Saksamaal või Rootsis," iseloomustas büroo juhataja Kristi Kiitsak algavat tegevust.

Reedel toimuva ürituse avab haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. Eesti kohta Euroopa teaduses ning Eesti teaduse rolli majanduses ja ühiskonnas mõtestab Toivo Maimets. Tippteaduse toetamisest Eestis ning Euroopa Teadusnõukogu poolt räägib Mart Saarma.

Hetkel kuum