• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seli ehitab Tartusse 1000-kohalise konverentsisaal

  Ettevõtja Neinar Selile kuuluv Estiko plaanib Tartu kesklinnas asuvat Tasku keskust laiendada, ehitada linna suurima, enam kui 1000-kohalise konverentsisaali ning uuendada bussijaama.

  Tasku juurdeehituse planeering on algatatud ning projekt peaks valmima kolme aasta pärast.
  Estiko juhatuse esimehe Ain Tammvere sõnul võimaldaks suur konverentsisaal tuua Tartusse konverentse, mis täna linnast mööda lähevad. „Neli aastat tagasi alustanud Dorpati konverentsikeskus on edukalt käivitunud ning broneeringuid tehakse juba 2015. aastaks – Dorpati konverentsikeskuse avamisega tekkis Tartusse sisuliselt uus turismiteenus, millest võidab kogu linn,“ ütles Tammvere.
  „Samas suuremate konverentside tarbeks oleme pidanud kaasama Vanemuise kontserdimaja, seda just avaürituste osas ning konverentsi osavõtjatele on see ebamugav,“ lausus Tammvere. 
  Lisaks konverentsikeskuse laiendusele plaanitakse projekti raames uuendada ka bussijaama ning ehitada busside parkimise alale katus peale. 
  „Bussijaam saab uue väljanägemise ning reisijate teeninduse kvaliteet paraneb  ja muutub klientidele mugavamaks,“ märkis Tammvere. 
  Kümne auditooriumiga 900 külastajat mahutav Dorpati konverentsikeskus valmis 2008. aastal. Dorpati konverentsikeskuse suurim saal on siiani olnud 560-kohaline Struve nime kandev saal. Vanemuise kontserdisaali mahutab teatristiilis 959 inimest. 
  Käesoleva aasta augustis avati Taskus kolm miljonit eurot maksev juurdeehitus, mis ühendas kaubanduskeskuse Plasku büroohoonega. Kokku on Tasku keskuse (s.h. Dorpati) ehitusse investeeritud üle 60 miljoni euro, so üle miljardi krooni.
  Tasku keskuse arendaja on Lõuna-Eesti suurim kinnisvaraarendaja, 100-protsendiliselt Eesti kapitalil põhinev AS Estiko. Lisaks Taskule ja Emajõe Ärikeskusele on Eestiko suuremad arendusprojektid Sisustus E-Kaubamaja ja Emajõe Kaubahall.
  Lisaks plaanib Estiko kontserni kuuluv OÜ Toomemäe Kinnisvara alustada Tartu Raekoja taha Toomemäele nelja tärni hotelli rajamist. Aadressil Ülikooli 14 asuv hotell hakkab plaanide järgi mahutama kokku ligi 60 tuba ning restorani.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.